Ontdek Florence

Ontdek Florence in het Nederlands

Ciao (a) Tutti !

Ik heb besloten een nieuw blog te beginnen via WordPress (mijn ‘oude’ blog staat nog steeds op Blogger, maar wordt naar dit blog verhuisd!). Welke gelegenheid is beter, dan een introductie van het boek ‘Ciao Tutti’ van Saskia Balmaekers!

Het Bloggen en de Blogger,
Voordat ik in de wereld van het ‘bloggen’ belande en haar grote potentieel zag, vond ik het maar een gek idee dat ‘iedereen’ gewoon maar wat op het web zette. Stukjes tekst met een fotootje hier en daar. Maar heel langzaam groeide het bloggen uit tot een ongelooflijk sociaal fenomeen en is het bloggen en het lezen van blogs een waanzinnige uitlaatklep en één van de mooiste (gratis) informatie bronnen.

Een van de eerste pagina’s uit het boek van Saskia,copyright © Saskia Balmaekers / De Boekenmakers, april 2012

Saskia en Ciao Tutti,
Een tijdje geleden heb ik kennis mogen maken met de blogger Saskia Balmaekers. Zij schrijft al jaren op haar blog ‘Ciao Tutti’, over Italie en haar ‘Italiaanse’ ervaringen.

Een paar weken geleden is haar eerste boek verschenen, geheel gebaseerd op de verhalen die zij door de jaren heen over Italie op haar blog schreef.

Ik ben blij dat ik een kijkje mocht nemen in de 200 pagina’s tellende ‘Ciao Tutti‘. Een soort dagboek met inspirerende verhalen over de belangrijkste steden van Italie en één van de wat minder bekende (maar absoluut niet minder mooie) streken van Toscane; de Maremma.

Florence, als stenen konden praten
Over Florence schrijft Saskia maar liefst 18 pagina’s. Ze maakt zeker een goed begin met het verhaal over het Stendhal-syndroom, want Florence is overweldigend en zo rijk aan kunst en cultuur dat menig mens wordt ‘overdonderd’. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst door Florence dwaalde , als een zombie liep ik mijn ogen uit te kijken en kon na een half uur niks meer opnemen..het was gewoon te veel!

Leuke anekdotes en mooie weetjes over Florence, in 18 pagina’s zet Saskia een leuk en luchtig beeld uiteen. Zeker een goede aanvulling tijdens je reis naar Florence of één van de andere steden die in het boek ‘Ciao Tutti‘ beschreven staan. Volg Saskia ook via haar blog Ciao Tutti, over Italie en Italiaanse zaken!

© Saskia Balmaekers / De Boekenmakers, april 2012

Ciao!

Roos

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “Ciao (a) Tutti !

  1. receptenitalie op schreef:

    Heb ook mijn blog (receptenitalie.be) verhuist van blogger naar wordpress. Exporteren en importeren van berichten is snel en eenvoudig. Maar aan de hyperlinks en de foto’s heb ik toch heel wat werk gehad. Succes!

    • Ciao! Bedankt voor je reactie, ik denk dat ik ga ctrl c’en en daarna ga ctrl ‘v en (als je begrijpt wat ik bedoel ;-).. WordPress is echt beter dan blogger, ik ga binnenkort ook m’n site op wordpress zetten! Jij ook succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: